FM 2021 Potansiyel Kaleci Adayları


fm 2021 potansiyel vaat eden kaleciler

Bütün değerli Football Manager severleri ve biz gönüllüleri olarak yeni bir oyuncu önerisi ile sizlerin huzurundayız. Football Manager 2021 tam sürümünün de çıkmasıyla birlikte ilk günden, henüz toy denilebilecek fakat potansiyel bir yetenek vaat eden oyuncuların peşine düştük. Bu seriyi kaleci olarak başlatıp daha sonra defans, bek, orta saha, ofansif orta saha, kanat forvet ve santrafor gibi çeşitli mevkilere bölüp sırasıyla sizlerle paylaşacağımı söylemek istiyorum.

Gelelim asıl konuya; 16 yaşında olan 6 adet potansiyel kaleciyi tespit ettik ve bu oyuncuların 4 sene sonra yani 19-20 yaşlarındaki halini de paylaşacağım. Burada oyuncuların hangi özelliklerinin kendiliğinden (antrenman, maç performansı,) ne kadar geliştiğini ve ne kadar potansiyel vaat ettiğini yorumlamaya çalışacağım. Çeşitli potansiyel(PA) ve mevcut kabiliyetlerini(CA) de rakamsal olarak sizlerle paylaşacağımı da belirttikten sonra oyuncu profillerine yavaştan geçelim isterseniz.


1- Charlie Setford (Ajax 18 Yaş Altı)
charlie setford fm 2021 profile
Charlie Setford FM 2021 Profile

Charlie orta vadede potansiyel vaat eden bir genç kaleci bana sorarsanız. Fakat bir kaleciye göre fizik olarak ekstra bir çaba sarf etmeli, Çalışkanlık ve Vizyon özelliğinin düşük olması biraz dezavantaj gibi gözükse de doğru bir mentor programıyla mevcut potansiyelini çok üstüne koyacağını düşünüyorum.

fm 2021 kaleci gelişim değişimi

4 yıllık bir değişime göre aslında çokta iyi bir ilerleme gibi durmuyor fakat kötü de değil. Özellikle kalecilik özelliklerinde Ele Kontrol, Elle Oyun Başlatma, Bire bir, İlk Kontrol gibi özellikler yerinde bir değişim göstermiş yine de çok yüksek bir değişim değil fakat burada farklı faktörler de söz konusu. Oyununun ne sıklıkla maç deneyimi kazandığı, kiraya gitti mi, mevcut takımın antrenman tesisileri ve oyunun antrenman ve kulüpte mutlu olması gibi gibi sıralayabiliriz.. Asıl en önemli değişim Vücut Zindeliği ve Pozisyon alma ki bu bir kaleci için en önemli özelliklerden birisidir.

Daha detaylı bir profil incelemesi daha paylaşmak istiyorum. Oyuncu henüz 20 yaşında ve bana sorarsanız en az 3 yıl daha kendi potansiyelinin üstüne çokça koyabilir bu yüzden bu oyuncu takip listenize eklemeyi düşünebilirsiniz.

charlie setford fm 2024


2- Mikki van Sas (Man City 18 Yaş Altı)
fm 2021 mikki van sas profile
Mikki van Sas Fm 2021 Profile

Man City'nin yatırım yaptığı bir Hollandalı kaleci. Ülkemizde zamanında Bursaspor altyapısında yetişen Enes Ünal gibi yetenekleri bulan ve uzun vaadeli bir yatırım yaptığını bildiğimiz bir kulüp Man City. Benim fikrim her zaman İngilizlerin paralarını boşa yatırmayacağıdır ama tabikide bu işte her zaman kâr elde etmek mümkün olmuyor. Mikki van Sas bir kaleciye göre fizik olarak çok kötü durumda gözüküyor. Kararlılık ve Vücut Zindeliği diğer özelliklerine göre yüksek, tabi bu iki özellik bir oyuncunu potansiyeline ulaşmasında çok önemli olduğunu belirteyim, tek başına yeterli olmasa da. 

mikki van sas fm 2024 profile

Aslında bir önceki profile oranla aynı şekilde bir gelişim göstermiş gibi duruyor ama yine de ben Mikki van Sas'ı, Charlie göre biraz daha avantajlı buluyorum, kalecilik özellikleri çok ciddi bir şekilde gelişmiş ama fiziki olarak hala yeterli seviyede değil fakat 20 yaşında olması da bir avantaj olduğunu da söylemeden edemeyeceğim, oyuncuları 27 yaşına kadar fiziksel özelliklerini arttırabilirler tabi ki de doğru bir antrenör ve doğru bir programla.

3-Alejandro Iturbe (A.Madrid 19 Yaş Altı)
Alejandro Iturbe Fm 2021 Profile
Alejandro Iturbe FM 2021 Profile

Listede potansiyel yeteneği belki de en yüksek olan kaleci. Tabi bu oyuncu A.Madrid tarafından çoktan keşfedilmiş bile. Oyunu genç yaşta kiralayabilir daha sonra opsiyonlu seçenekle alabilirsiniz fakat bu oyuncu yine de tahmin ettiğinizden biraz daha pahalı gelebilir çünkü potansiyel puanı oldukça yüksek, kulübü ucuza satmak istemeyecektir.

alejandro iturbe fm 2021 profile

Oyuncunun 4 sezonluk gelişimi çokta tatmin edici gibi gözükmüyor. Oyuncunun mevcut potansiyelinin bu olduğunu düşünmüyorum, yerince maç tecrübesi kazanamadığı için kalecilik özellikleri de yeterli gelişmemiş. Yapay zeka bu oyuncuyu belli ki gözden çıkarmış gibi duruyor bu yüzden bir kaç sezon içerisinde ucuza kadronuza katma şansınız yüksek diyebilirim.

4-Rafa (Vit.Guimaraes 23 Yaş Altı)
rafa fm 2021 profile
Rafa FM 2021 Profile

Öncelikle çok ucuz ve kesinlik göz ardı edilmeyecek bir potansiyeli var. Bu onu gelecekte Dünyanın en iyi kalecisi yapmasa da, orta halli bir ligde orta halli bir takıma başlangıçta yedek kaleci olarak alıp 2 sene ciddi rotasyonla şuan ki mevcut potansiyelinin çok üstüne çıkartılabilir. Daha düşük bütçe ile oynuyorsanız ve mütevazi bir kulüpteyseniz aradığınız kaleci olabilir.

rafa fm 2024 profile

Gösterdiği gelişim çokta kötü sayılmaz ama yapay zekanın kontrolünde olacağının en iyisi olmuş, daha iyisi olabilir bu oyuncuyu kadronuza daha erken katıp daha bir seviyeye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Degaj, Takım Oyunu gibi özellikler en fazla gelişim gösteren özellik olmuş fakat mevcut Vücut Zindeliğinde biraz gerilemiş, yine de standart bir kaleci diyebilirim.

5-Andres Cespedes (Valencia 19 Yaş Altı)
andres despedes fm 2021 profile

İspanya'nın bir diğer oyuncu yetiştirme tesisi olan Valencia altyapısından bir kaleci. Çok iyi olmasa da standart bir düzeyde iyi bir seviyeye ulaşabilecek bir kaleci profili gördüğümü söylemek istiyorum. Her zaman dediğim gibi yeter ki doğru ellerden geçsin.

cespedes fm 2024 profile

Tam olarak beklediğim gelişmeyi gösterememiş olsa da potansiyeline inandığım bir oyuncu. Sorun şurada yeteri kadar maç oynamış olsa da Kararlılığı çok düşük seviyede ve hiç mentorluk programı uygulanmamış. Düşük kararlılık da olan oyuncuların gelişimleri diğer oyunculara göre her zaman daha yavaş ve daha azdır bu yüzden oyuncunun mevcut potansiyeli yükseltmesi için mentorluk eğitimine dahil etmeniz gerekir.

6-Rome-Jayden Owusu (AZ 18 Yaş Altı)
rome-jayden ousu fm 2024 profile

Listedeki son kaleci önerimiz ve 3.cü Hollandalı oyuncu olduğu dikkatinizi çekmiştir belki. Ajax ve AZ Alkmar altyapısından çıkan oyuncuları hep bir gözüm tutmuştur. Bu kaleci adayının da potansiyeli oldukça iyi görüyorum. Kalecilik özellikleri yaşına göre fena değil ve genç olmasından ötürü fizik ve zihinsel özellikler haliyle biraz düşük fakat potansiyelli ve gelişime açık bir oyuncu.

rome-jayden owusu fm 2024 profile

Bana göre tam anlamıyla yeterli değil ama genç oyuncu diğer oyunculara göre daha iyi bir gelişim göstermiş, zaten Kalecilik özellikleri çokta kötü sayılmazdı. Kararlılık özelliğinin gelişmesinde bir mentorluk eğitiminden geçtiğini gösteriyor. Fiziksel olarak daha iyi olabilir. Orta halli bir kaleci olmanın biraz ötesinde.

Bu kalecilerden hangilerini daha önce kullandınız ya da kullanmayı düşünüyorsunuz ve nasıl bir verim aldınız? Yorumlarda belirtirseniz, bazı arkadaşlara daha açık fikirler verebilir.

Yorum Gönder

Bir Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski