FM21 Kuzey Amerika Asıllı Genç Yetenekler #1


fm21 kuzey amerikalı potansiyel oyuncu önerileri

Amerika kıtası, Avrupa ve diğer kıta ve ülkelerde dahil olmak üzere sizler için hazırladığımız ve filtrelediğimiz oyuncuların mevcut özellikleri gelişimleri ve transfer rakamları konusunda bir rapor oluşturmaya çalıştık, umarız sizler içinde faydalı bir çalışma çıkarmış oluruz. Gelelim listenin başındaki ilk oyuncumuza;

Öncelikle her oyuncu öneri listesi oluşturduğumda altını çizerek vurguladığım bir konu var. Oyuncuların gelişimleri antrenman, maç sayıları, sakatlık vs gibi durumlardan etkilenir. Bu listeyi oluştururken bunları da göz önünde bulundurmanız ve oyuncu profillerinde ufak tefek değişikliklerin olabileceğini bilmeniz gerekir.

 
1- Konrad De La Fuente | Barcelona | 19 Yaş | $4.3M | USA
⭐⭐⭐⭐
konrad de la fuente fm21 profile

Her iki kanatta da alternatif yaratabilecek bir kanat forvet oyuncusu. En güçlü özelliği fiziksel özellikle ki kanat oyuncularının olmazsa olmazıdır.

2023 Profilifm21 konrad de la fuente 2023 profile

Oyuncu 1 sezon PSG'de kiralık olarak forma giymiş ve ciddi bir gelişim kat etmiş daha sonradan Barcelona oyuncuyla yeni sözleşmesini uzatmış. Oyuncu olgunluk seviyesine 21 yaşında ulaşmış fakat bu biraz daha geç de gerçekleşebilir bunu tamamen düzenli oynaması antrenman, sakatlık, tesisler gibi etkenlerde etkilidir.

Oyuncu oyun karakteristiğine "sağ kanattan bindirme yapar" özelliğini de bu süreçte katmış görünüyor.

Raporlar
fm21 konrad de la fuente sakatlık geçmişi

2 yıllık sakatlık raporlarına baktığımızda oyuncu 1 kez ağır bir sakatlık geçirmiş o da 2 ay sürmüş. Kronik ve düzenli bir sakatlık geçmişi bulunmuyor genel olarak kondisyonsuzluk ayda yoğun maç temposu yüzenden geçirilen sakatlıklar gibi duruyor.

Oyuncu İstatistikleri
fm21 konrad de la fuente istatistikler

Oyuncunu gelişiminde ilk sezon Barcelona'da ki rotasyonu olumlu etki yapmış olsa gerek daha sonradan PSG ye kiralanarak potansiyeline ulaşmış ve pazar değeri 33 milyon avro civarına çıkmış.

 2- Ezequiel Barco | Atlanta Unt. | 21 Yaş | $5.25M | Arjantin
⭐⭐⭐⭐
fm21 ezequiel barco profile

Oyuncu Arjantin/Amerika pasaportlu ve bir çoğunuzun FM17 den itibaren takip ettiği genç yeteneklerden biri olduğunu düşünüyorum ki benim öyle. Oyuncunun ciddi bir potansiyeli var ama Avrupa'ya kendini atamamış gibi görünüyor ki Arjantin liginden sonra MLS e transfer olmuş. Oyuncu çok yönlü ve aslına bakarsanız özelliklerine göre uygun bir bütçesi de bulunuyor.

2023 Profili
ezequiel barco fm21 profile

Oyuncu kariyerinde ciddi bir sıçrama yaparak Avrupa'ya Dortmund'a transfer olmuş. Yine tam potansiyeline yakın diyebiliriz ve benim hatırladığım eski serilere göre daha iyi bir gelişim göstermiş bu oyunda. oyuncunun çok yönlü olması özellikle orta sahada ve rotasyonda elinizi ciddi anlamda güçlendiriyor. Ne tam olarak bir kanat oyuncusu gibi görünüyor.

Raporlar
fm21 ezequiel barco sakatlık geçmişi

Oyuncunu 2 sezon içerisinde ciddi bir sakatlık geçirmediği görünüyor.

Oyuncu İstatistikleri
fm21 ezequiel barco istatistikler


Oyuncu 3 sezonda istikrarlı ve yüksek ortalamalı bir performans ortaya koymuş ki Dortmund'a da transferini gerçekleştirmiş. 14 milyona transfer olduktan sonra mevcut pazar değeri 66 milyon € civarında.

3- Diego Lainez | Betis | 20 Yaş | $3.8M | Meksika
⭐⭐⭐⭐
fm21 diego lainez profile

3.cü sırada da Meksikalı bir kanat oyuncusu var, Diego Lainez. yine birçok futbol sever tarafından bilinen ve eski fm serilerinde de wonderkid adayı olarak gösterilen oyunculardan birisi. Sol ayaklı kanat forvet den ziyade düz bir kanat oyuncusu ve fiziksel olarak gayet iyi özelliklere sahip. Kanat oyuncusu olmasından dolayı sanırım skor katkısı yüksek bir oyuncu değil yani gözlemlerim kadarıyla öyle, akan oyunda daha çok destek rolünde ofansif bir kanat oyuncusu ekstra özellikleri yok fakat potansiyelli bir oyuncu.

2023 Profili
fm21 diego lainez 2023 profile

Ezequiel Barco'da olduğu gibi yine fazla sakatlık sıkıntısı yaşamadan ve düzenli forma şansıyla mevcut potansiyelinin üstüne koymuş ve olgunluk seviyesine yakın özelliklere gelmiş 2 sezonda ve Liverpool transferini gerçekleştirmiş. Fiziksel olarak çok güçlü olduğunu söylemiştim ki özellik artışlarına bakacak olursak en belirgin artış fiziksel yönde görünüyor. Oyun karakteristiğine çalım, özel yetenek ve topsuz alan becerileri gibi özelliklerde katarak kendinden beklenenin üstünde bir seviyeye gelmiş bulunuyor.

Raporlar
fm21 diego lainez sakatlık geçmişi


26 milyon € civarında Liverpool'a transfer olmuş. Ortalama bir oyun performansıyla rotasyon oyuncusu rolünde. Rotasyon için yeterli hatta fazla bile bir oyuncu fakat daha farklı ligler ve takımlarda daha çok kilit oyuncu rolünde daha farklı istatistikler koyabilir. Yine ciddi sakatlıklar geçirmemiş ki buda oyuncunun gelişiminin sekteye uğramaması anlamına geliyor, istikrarlı bir oyuncu.

4- Jose Juan Macias | Chivas | 20 Yaş | $2.1M | Meksika
⭐⭐⭐⭐⭐
fm21 jose juan macias profile

Listenin en uygun ve bana göre en sürpriz ismi bir diğer Meksikalı forvet. Meksika Brezilya ve Arjantin'den sonra Amerika kıtasının en çok futbolcu çıkaran ve yetiştiren ülkesi demek yanlış olmaz sanırım. Özellikle Chivas altyapısı çok bilinen ve yaygın oyuncu çıkaran yetiştiren bir kulüp. Bitiricilik, Kararlılık, Teknik, Soğukkanlılık özellikleri seviyesine göre çok iyi ve çok daha iyi bir seviyeye çıkarabilecek bir oyuncu bana göre listenin en sürpriz ve en iyisi diyebilirim.

2023 Profili
fm21 juan jose macias 2023 pofili

Oyuncu 2 sezonda 2 transfer gerçekleştirmiş. Birisi Man City'ye daha sonra Bayern Münih'e olmuş. Fiziksel özelliklerinin çok üstüne koyamasa da kötü değil ortalama bir fizikte. Teknik olarak çok iyi durumda ki 2 sezonda 2 transfer böyle ekiplerin radarına girmeyi başarmış.

Raporlar
fm21 jose juan macias istatistikler

fm21 jose juan macias sakatlık geçmişi

Sakatlık problemi yaşamamış. Özellikle Chivas performansı 26 lig maçı 18 gol 3 asist transferin önemli etki oynamış görünüyor. İstikrarlı oyuncu yeni transfer olmuş ve iyi bir performansın üzerine transfer olmuş daha erken davranarak daha uygun bir fiyata satın alınabilir bir oyuncu. Bayern transferi 60 milyon € bonuslarla 90 milyona çıkıyor gayet yüksek ve iyi bir rakam.

5- Tyler Adams | R.Leipzig | 21 Yaş | $5.5M | USA
⭐⭐⭐⭐
fm21 tyler adams profile

Listenin belki de popülerlik olarak en çok bilinen oyuncusu ve bulunduğu kulüpte Leipzig olduğu için alması kolay değil maliyet olarak pahalı bir transfer olacaktır. Fakat yaşından ve yeteneğinden dolayı bu listede kuzey Amerika asıllı oyuncular arasında ondan bahsetmeseydik de olmazdı diye düşünüyorum. Tam bir istikrar abidesi Bek, ön libero orta saha gibi çok yönlü oyun bilgisi ve donanımı var ve yüksek potansiyelli bir oyuncu.

2023 Profili
fm21 tyler adams 2023 profile

Mental ve fiziksel olarak kendini fazlasıyla geliştirmiş ve Man City'e transfer olmuş. Defansif yönü ağır basan bir oyuncu olmasından ötürü teknik özelliklerini  27 yaşına kadar arttırması mümkün. Oyuncunun sakatlık geçmişsinde 1 günlük bile sakatlığı bulunmuyor ve istatistik olarak dediğim gibi hep yüksek performans ortaya koymuş 57 milyon € gibi yüksek bir bedelle de Man City'e transfer olmuş.

Raporlar
tyler adams fm21 istatistikleri

Bu yazımızda Kuzey Amerika asıllı 5 oyuncuyu listeledik. Aslında bu listeyi 10 oyuncudan oluşturacaktım fakat fazla uzun olmasını istemiyorum ve 2 ye böleceğim diğer listeyi bu yayınlandıktan kısa süre sonra Oyuncu İncelemelerinde bulabilirisiniz. Yorumlarınız bizim için değerli olduğunu hatırlatır ve yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Bir Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski