Football Manager 2022 ne zaman çıkacak? Satış fiyatı belli oldu mu?







Footall Manager 2022 Ne Zaman Çıkacak?

Football Manager geçen sene pandemi nedeniyle oyunu geç çıkaracağını söylemesine rağmen oyun 24 Kasım 2020 tarihinde çıkış yapmıştı. Yeni olarak Xbox sürümüyle beraber gelmişti. Bu sefer kulislerde dolaşan bir dedikodu oyun Playstation sürümüyle de piyasaya çıkacağı konusu şuanda konuşuluyor fakat henüz hem oyunun yapımcı firması hem de Sony bu konuda net bir açıklama yapmış değil. Oyunun çıkış tarihine gelecek olursak Ekim ayının son haftası ve Kasım ayının en geç 2 yada 3. haftası çıkacağı yönünde hatta bazı bilgiler oyunun tam olarak 16 Kasım 2021 tarihinde çıkacağını söylüyor fakat bunu oyun duyurulduktan sonra takip edip hep beraber göreceğiz gibi gözüküyor.

Football Manager 2022 Satış Fiyatı Ne Olacak?
Geçmişte oyunun çıkacağı duyurulduktan sonra satış fiyatı 250 TL, ön siparişle oyuna sahip olmak isterseniz de %10 luk bir indirimle 224 TL civarı oyuna sahip olabiliyordunuz. Football Manager 2020 ise 220 TL çıkış fiyatı ve indirimle 200 TL bandında çıkmıştı. Yani yaklaşık iki oyun arasında %12 lik bir fiyat artışı olmuş gözüküyor fakat Football Manager 2021 çıktığı tarihten itibaren uzunca bir süre satış fiyatında çokça esneme yapılmadı hatta fiyatı aksine 300 TL civarlarında seyir ettiği bir dönemde oldu bu da kafalarda bir soru işareti yarattı. Yaklaşık %35lik bu fiyat değişiminin sebebi genel oyun piyasasındaki artış eğiliminden de kaynaklıda olabilir tabi fakat henüz oyunun kesinleşmiş bir çıkış fiyatı yok fakat bazı öngörüler yaptığımızda Football Manager 2022'nin 300 TL civarında olması muhtemel duruyor, en azından bu fiyatlardan daha aşağıda olacağı konusunda bir fikir sahibi değiliz ve açıkçası olacağını da sanmıyoruz.


Football Manager 2022'de Nasıl Değişiklikler Bekliyoruz?
Açıkçası bir çok fm severin oyundan büyük beklentileri olduğu ve her sene çıkan yeni oyunda da bu beklentilerin arttığı bir gerçek. Yeni çıkacak oyunda en belirgin gelişimin oyun motorunda yapılacak iyileştirmeler olacağı düşünülüyor fakat yine de ufak tefek detaylar da oyuna eklenerek oyun deneyimi zenginleştirilmesi muhtemel. Özellikle Football Manager 2020 den 2021 e geçişte oyuncuların temsilcileriyle yaptığımız ön görüşmeler gibi yeni ve farklı bir kaç özellik bekliyoruz.

Bir çok fm severin eleştirdiği bir diğer konu oyunun her sene transfer değişiklikleri, kurallar vs gibi ufak detaylarla oyunu revize ettiği ve siz oyun severlere çok yüksek fiyatla sunduğu yönünde yoğun eleştiriler her sene geliyor ve bunlar artarak her yıl daha da çoğalıyor. Bunun başlıca nedeni insanlar oyundan çok daha büyük bir beklenti içersin de olmaları bununda sebebi oyunun sunmuş olduğu gerçekçi bir futbol simülasyonu olması diyebiliriz. Eylül ayında oyunun duyurulmasını bekliyoruz daha detaylı bilgiler edindiğimizde tekrar buradan paylaşacağımızı belirtmek istiyorum.



football manager kadın futbolu

Football Manager 2022 Kadın Futbolu Olacak mı?

Bu özellik oyunun bizzat direktörünün paylaştığı ve ilerde bunu oyuna entegre edeceklerinin haberini vermesiyle bir heyecan yarattı. Bunun oyuna bir çeşitlilik katacağı ve özellikle kadın futbolunun da son yıllarda artması ve bu alanda da bir ilgi oluşmasında kaynaklıda olabilir. Oyunun direktörü Miles Jacobson'un paylaştığı bir yeni özellik oyuna kadın futbolunun da entegre edileceğiydi fakat bunun Football Manager 2022 için olacağı söylenmedi tabi bu özellik ilerleyen serilerde karşımıza çıkacaktır fakat 2022 için bunu henüz beklemiyoruz, bu Football Manager 2023 için de olmayabilir sadece bu konuda çalışmalar başlandığı duyuruldu fakat bu özelliğin oyuna ne zaman dahil edileceği konusunda bir bilgi henüz yok.


Football Manager 2022'de Lisans Sorunu Olacak mı? Hangi Ligler ve Kulüplerin Lisansı Olacak?
Bir çok fm severi yakından ilgilendiren lisans problemleri yeni oyunda da çözülecek gibi durmuyor. Daha kapsamlı bir lisans çalışması bekleyen oyun tutkunları bu konuda ilerleme görmeyi fazlaca bekliyor. Yeni lisans anlaşmaları olur mu emin değilim fakat hali hazırda Avusturya, Kanada, Danimarka, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya, MLS gibi liglerin lisansları var fakat hala bazı büyük Avrupa liglerinin lisansları alınamadı ve yeni oyunda da bu lisans problemi sürecek gibi gözüküyor fakat umuyoruz yeni lisans anlaşmaları da duyurulup bu konudaki eksikliği yavaşta olsa gidermeye çalışırlar diyelim. Dinamo Zagreb, Leicester, Southampton, Chievo, Empoli, Lecce, SPAL gibi takımların lisanslarını doğrudan almış bulunmak fakat İtalya liginde sadece Juventus'un lisans haklarına sahip değiller ve bu sorunda sanırım devam edecektir. Bunların yanı sıra Football Manager'in geçtiğimiz yıllarda Watford gibi Premier lig takımlarıyla sponsor anlaşmaları da yaptığını biliyoruz.



Yorum Gönder

Bir Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski