Düşük Bütçeli Şampiyonlar Ligi Takım Önerileri


fm23 takım önerileri

Football Manager oyununun vazgeçilmez ve eskimez oluşunun nedenlerinden biriside farklı kariyerler yaparak oyuna adeta sürekli baştan başlamamız. Bir zaman sonra artık kendimize farklı hedefler ve takımlar bulma arayışımız bu oyun evreninde bizi uçsuz bucaksız bir maceranın içine adeta bırakıyor.

Artık farklı deneyimler peşinden koşmaya farklı challenge yaparak kendimizi farklı takımlarda da kanıtlamak istiyoruz buna finansal olarak düşük bütçeli takımlar yada kıyıda köşede kalmış liglerdeki takımları alıp küllerinden tekrar yaratma fikri bu oyunu oynarken herkesin en az bir kaç kez aklından geçmiş olmalı.

Bu takım önerisi serimizde ise Şampiyonlar ligine giden ama daha mütevazi bütçelerle mücadele eden herkesin bildiği tabiri caizse "avaraj takımları" dediği düşük bütçeli takımlarla zevkli kariyerlere yapmanız için yol göstereceğim. İlk durak;


1- Ludogorets / Bulgaristan


fm ludogorets

Bulgaristan direk şampiyonlar ligi gruplarına takım götürmese de lig birincisi playoff oynayarak gruplara kalma mücadelesi veriyor. Düşük bütçeli kariyerlerin belki de en güzel özelliği hiç bir şeyin garanti olmaması bu da ayrı bir zevk tabi gruplara kalma ve orada takımınızı gösterme çabası.

Yıllık maaş bütçesi yaklaşık 10 milyon euro bandında bir takım ve transfer bütçesi yaklaşık 2-3m arasında. Altyapı ve tesis imkanları liginin çok üstünde seviyede. Kulübün hiç borcunun olmaması da cabası.


💰Bütçe: 3.000.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 10.000.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 26

Bulgaristan liginde toplamda 16 takım var ve Belçika ve Avusturya'da kine benzer bir playoff sistemiyle şampiyon belirleniyor. Kümede kalma ve Şampiyona etabından sonra birinci takım şampiyonlar ligin 1. ön eleme turuna kalıyor.

Ab ülkesi olması sebebiyle AB dışı oyuncu kontenjanı bulunuyor buda maç kadrosundan (11 değil) en fazla 5 AB dışı oyuncu bulunabilir.

Değerli Bazı Oyuncular

dominik yankov fm

nonato fm

kiril depodov fm


2- Slovan Bratislava / Slovakya

slovan bratislava fm

Bulunduğu lig ve mevcut finansal yapısıyla değiş şampiyonlar ligi bir çok ligde tutunma mücadelesi veren takımlardan bile çok az bir bütçeye sahip. Ligin popülerliği ve sıralaması genel olarak 35.ci sırada. Ab kuralları burada da geçerli en fazla 5 AB dışı oyuncu takıma katabilirsiniz. 12 takımlı bir lig olduğu için playoff sistemi burada da mevcut.

Yeterli ve iyi yapıda bir tesis antrenörlüğü var ekstra olarak Slovakya liginde genel olarak yüksek profilli oyuncular yetiştirmekte mümkün, buna uygun bir yapısı var. Ülkenin altyapı derecesi ortalama denecek bir seviyede. Çok genç bir kadrosu yok ama yeni bir yapılanma ile güzel işler başarmak mümkün duruyor.


💰Bütçe: 1.000.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 2.000.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 29


Değerli Bazı Oyuncular

zaromir fm

zuberu fm

giorgi chavetadze fm


Geçmiş Başarılar



3- HJK / Finlandiya

hjk fm


Slovakya ligine benzer bir finansal yapı bu takım içinde geçerli. Çok yüksek maaşlı oyuncular ve yüksek bedel ile transferler için uygun bir takım ve hatta lig diyemeyiz. Keşfedilmemiş genç yetenekleri parlatıp bunları Avrupa da şampiyonlar liginde sergileyip adeta vitrin haline getirmek isteyen için ise biçilmiş bir kaftan.

Gözlemcilik ağı e bütçesi de oldukça düşük diyebilirim bu yüzden transfer yaparken fazla uzaklara gitmek mümkün olmayabilir ama fazla uzağa gitmenize de gerek kalmayabilir.

Değerli Bazı Oyuncular

valteri moren fm

lucas lingman fm

maksim stjopin fm

Letonya, Estonya, Beyaz Rusya gibi liglerden çok ucuza yetenekli oyuncular bulabilirsiniz. Hatta Sırbistan'dan bile. Sırbistan'dan alacağınız oyuncular nispeten ucuz daha yüksek profilli oyuncular olurlar fakat AB üyesi olmaması nedeniyle pek tercih edilmiyor. Finlandiya Liginde ise malesef en fazla 3 AB dışı oyuncu bulundurabiliyorsunuz o yüzden en yetenekli oyuncuları bulmaya gayret edin.

💰Bütçe: 200.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 1.500.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 24

Nispeten çok genç bir kadrosu olduğunu da söyleyebilirim. Altyapısı ve tesisleri bulunduğu ülkedeki neredeyse en iyi altyapı.

4- Ferencvaros / Macaristan

ferencvaros fm

ferencvaros fm

Ülkemizde Galatasaray gibi Ferencvaros da Macaristan'ın tek uefa kupasına sahip takımı ve Avrupa kupalarına devamlı katılan ve nispeten düşük bütçeyle bir şeyler yapma gayretinde olan takımlardan birisi. Bratislava ve HJK'a göre nispeten daha güçlü bir kadrosu var diyebilirim, kıyaslama yapacak olursam Ludogorets'e daha yakın bir takım, hem altyapısı tesis hem de kadro yapılanması.

💰Bütçe: 3.500.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 8.500.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 27

Değerli Bazı Oyuncuları

marqinhos fm

tokmac nguen fm

adama traore

Sadece Lig 1.cisi Şampiyonlar Ligi 1.Eleme turuna kalıyor ve ligde herhangi bir playyoff etabı yok toplamda 12 takımlı bir lig. Herhangi transfer kısıtlaması ise yok bu yüzden bir çok insanın tercihi Ferencvaros olabilir.


5- Cluj / Romanya
 
cluj fm

cluj fm

Romanyada düşük bütçeli Avrupa liglerinden bir tanesi. Cluj ise son 5 yılda 5 kere şampiyon olarak bitirdi fakat şampiyonlar liginde son yılda hiç grup aşamalarına katılamadı. belki de bu durumu tersine çevirecek bir menejer olarak bu kariyere başlayabilirsiniz.

💰Bütçe: 250.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 6.000.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 26

Değerli Bazı Oyuncular

claudiu petrila fm

nana boateng fm

cristian manea fm

6- Young Boys / İsviçre

Listedeki nispeten en güçlü takım diyebilirim, buradaki güçten kastım finansal olarak tabi ama yine de Şampiyonlar Ligine kıyasla çok düşük bir bütçesi olan bir takım. Genel takım felsefesi genç oyuncuları yetiştirmek üzerine kurulu bir felsefeye sahip.

young boys fm

young boys fm


💰Bütçe: 6.500.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 18.000.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 24

Bulunduğu lig Avrupa ligleri arasında 9.cu sırada olması kulüp ve oyuncu değerlerine pozitif bir yansıması olmuş durumda.

Bazı Değerli Oyuncuları

fabian rieder fm

fassnacht fm

elia fm


7- Maribor / Slovenya
Slovenya liginin en önemli iki takımından biri, şampiyonlar ligi turnuvalarından oldukça uzak kalmış da bir takım, Mariboru şampiyonlar liginin daimi bir üyesi yapmak için kolları sıvamaya başlayabilirsiniz derim.

maribor fm

Slovenya'nın en  iyi altyapı antrenörlüğü ve tesise yapıp takımı. Çok mütevazi bir bütçe ile oynuyor işiniz biraz zor ama imkansız değil. Genç ve potansiyel oyuncular nispeten fazla bu durumu lehine çevirmek mümkün. Gözlemcilik ağınız ise iyi değil ama kötüde değil seviyede.


💰Bütçe: 800.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 2.500.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 24

Bazı Değerli Oyuncular





8- Viktoria Plzen / Çek Cumhuriyeti


viktoria plzen fm

viktoria plzen fm

Düşük bütçeye sahip takımlar arasında en yüksek verimi yani başarıyı alan ve bunu Avrupa kupalarına da yansıtan bir takım. Slavia Prague dan sonra ikinci takım diyebiliriz. Zor bir lig değil, yine benzer bir durum burada da AB dışı oyuncu kontenjanı 5 olarak belirlenmiş.

Çek cumhuriyeti genel itibariyle yüksek profilli oyuncular en az 3-4 yılda bir çıkartıyor bu nedenle altyapı olanakları da gelişmiş diyebiliriz.

💰Bütçe: 6.000.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 5.000.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 28

Değerli Oyuncular

lukas kalvach fm

milan havel fm

ales cermak fm


9- Wolfsberger / Avusturya

wolfsberger fm

Altyapıdan oyuncu yetiştirme felsefesini benimsemiş ve genç bir takım, henüz şampiyonlar ligine adım atabilmiş değil ama Avusturya'da bunu başaracaksa kesinlikte bu takım Wolfsberger olur. Avusturya şampiyonlar ligine tek takım gönderdiğinden ve Salzburg'un o kontenjanı hep elinde tutması bu durumu biraz gölgelemiş olsa da bunu bir gün başaracaklarına kuşkum yok.


💰Bütçe: 700.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 3.500.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 24

Değerli Bazı Oyuncular





10- Midtjylland / Danimarka


Danimarka'nın önde gelen takımlardan birisi Kopenhag ile beraber şampiyonlar ligine katılan takım olarak nispeten yine daha mütevazi bir bütçesi var. Danimarka genel olarak yetenekli oyunculardan oluşan bir ülke ve her zaman yüksek potansiyelli profilde oyuncular çıkarmaya da yatkın bir lig.

Değerli Bazı Oyuncular





💰Bütçe: 11.000.000 💸Yıllık Maaş Bütçesi 9.500.000 ⚽Kadro Yaş Ortalaması 25

Takım önerileriniz ve deneyimlerinizi yorumlarda bekliyorum.

Yorum Gönder

Bir Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski